tirsdag 25. september 2012

Blogging i skolen

Blogging er et verktøy som kan hjelpe elevene til å  utvikle sine lese- og skriveferdigheter. Ved å ta i bruk blogg får elevene brukt IKT og skaffer seg digital kompetanse som er nødvendig i dagens samfunn. Elevene vil her få prøve seg både med skaping av tekst og bilder. Det kan også ligge en ekstra motivasjon i at tekstene de produserer blir publisert på en egen side, hvor de kan se det de har laget igjen på internett. Dette er noe også foreldre/foresatte enkelt kan følge med på hjemmefra og engasjere seg i barnas utvikling og læring.




Blogging er også en fin måte å jobbe med sammensatte tekster på.
"Sammensattetekster eller multimodale tekster er tekster der flere uttrykksformer benyttes for å få fram et budskap. Dette kan omfatte alt fra en kombinasjon av bilde og tekst til kombinasjoner av tekst, film og lyd."
http://www.slideshare.net/SeLLHiL/blogg-og-wiki-4054264

På en blogg vil man både kunne legge inn bilder, musikk og andre lydklipp, video fra for eksempel youtube eller egenproduserte filmer og mye mer.

Man vil også kunne diskuterere med andre, få tilbakemeldinger på arbeidet sitt og kunne reflektere over det arbeidet man har gjort, samtidig som man har en veldig god oversikt. Alt er samlet på en plass.


2 kommentarer:

Thomas sa...

Godt reflektert om bruk av blogg i skolen. Utmerket slideshare om ulike muligheter med Web 2.0.

tineengan sa...

Tusen takk for kommentaren, Thomas!